?

Er det vanlig å ikke få mensen i hormonfri uke?

Kvinne 26 . 18 Juli 2021
Spørsmål

Jeg har gått på mercilon 28 i ca 6 mnd. Hver mnd så har jeg blød ved pillefri uke, men det var ikke tilfellet sist mensen( juni). Jeg leste på internett at selv om det er vanlig å blø ved pillefri uke, er det ikke en selvfølge at man gjør det. Stemmer dette? Er det slik at jeg ikke blør ved pillefri uke lengre? Hva kan jeg egentlig forvente?

Kvinne (26)
Fagperson svarer
Hei

Du får vansligvis en blødning i hormonfri uke. Så dersom du ikke bevist hopper over mensen, og du ikke får blødning 2-3 dager i hormonfri uke, bør du ta en graviditetstest og evt. kontakte fastlege hvis du ikke får blødning ved neste hormonfri uke.

Når du bruker Mercilon 28, tar du tablettene fra 1-21 som er aktive, og deretter de små tabletter 22-28 placebouke (pillene uten hormoner). Du skal gå direkte over til nytt brett uten opphold. Du vil vanligvis få en blødning 2-3 dager etter at du har startet med pillene uten hormoner. Du er beskyttet mot graviditet hele tiden, også når du tar pillene uten hormoner. 

Du kan velge selv å "hoppe over mensen". Når du har tatt siste hormonpille (pille 21), kaster du brettet, og fortsette i stedet med et nytt brett. Det er egentlig ingen grense for hvor lenge du kan utsette blødninger.

 

Håper dette var til hjelp.

Fastlegen SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?